Foto: Printscreen/ Facebook

OVO BOLI!

DALIBOR I NJEGOVA STARA MAJKA ŽIVE U BEDI: 1.500 evra im fali da ova udžerica bez struje bude njihova! POMOZIMO IM (FOTO)

Dalibor je nezaposlen iako dugo traži posao, zbog čega je njhov jedini izvor prihoda socijalna pomoć

Društvo
> 14:18h

Dalibor (40) i njegova majka Ljubinka Mihajlović (71) iz sela Toplac kraj Vranja žive u nehumanim uslovima!

Najveći im je strah sada bio od zime, a on se i obistinio s početkom padavina. Osuđeni na smrzavanje, nakon što im se srušila kuća, žive u trošnoj udžerici, sami, bez struje, bez vode, dobre izolacije i grejanja.

foto: Facebook / Ненад Златановић, Ustupljene fotografije

Nemaština ih prati u stopu, a Dalibor je nezaposlen iako dugo traži posao, zbog čega je njhov jedini izvor prihoda socijalna pomoć.

foto: Printscreen/ Facebook

Nenad Zlatanović, poznati humanitarac iz Vranja rekao nam je da pre njihove posete osim svih ovih osnovnih životnih uslova nisu imali ni garderobu ni obuću.

foto: Printscreen/ Facebook

On je objasnio da je Dalibor sa starom majkom pre nekoliko meseci doživeo da im se kuća u kojoj su živeli, u drugom selu, potpuno uruši, te su, u ionako već teškim okolnostima, tada ostali bez krova nad glavom.

foto: Printscreen/ Facebook

- Tada su prodali stoku i došli tu, u Toplac. Tu su kupili ovu kuću u kojoj sada žive, ako ono uopšte može da se nazove kućom - priča naš sagovornik kojem je Dalibor ispričao svoje muke, koje su, čini se, desetostruko veće sa hladnim, zimskim danima, mećavom i niskom temperaturom.

Kuća, opet ponavljamo, ako se tako uopšte može nazvati, u kojoj Dalibor boravi sa majkom Ljubinkom veoma je stara, oronula, sa starim krovom i zidovima.

foto: Facebook / Ненад Златановић, Ustupljene fotografije

- Njima je potrebno još 1.500 evra da bi otplatili kuću, nakon čega mogu da razmišljaju o povezivanju struje.

foto: Printscreen/ Facebook

Nakon što je humanitarac objavio njihovu tužnu priču, ponovo se oglasio na mrežama. On je rekao da je u kući ove porodice i dalje mračno.

foto: Printscreen/ Facebook

- Juče je na kratko sedamdesetogodišnja baka Ljubinka bila u Vranju u Poštanskoj štedionici kako bi po prvi put u svom životu otvorila žiro račun... koji će uz naša velika srca otvoriti vrata njihove nove kuće... koju ćemo svi zajedno izgraditi - napisao je on.

Svako ko želi da pomogne ovoj porodici može to učiniti tako što će im odneti hranu ili odeći, ili uplatom na račun.

Broj žiro računa 200-123798422 05

Poštanska štedionica Ljubinka Mihajlović

(Kurir.rs / Suzana Trajković)