Foto: Pokrajinska vlada

Nakon više od sedam decenija od kada je otvorena, obezbeđena su sredstva za kompletnu adaptaciju laboratorije

Srbija

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 36,9 miliona dinara za adaptaciju Službe za mikrobiološku dijagnostiku Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Кamenici.

Nakon više od sedam decenija od kada je otvorena, obezbeđena su sredstva za kompletnu adaptaciju laboratorije u kojoj se obavlja mikrobiološka dijagnostika za sva tri instituta u Sremskoj Кamenici.

U laboratoriji se godišnje uradi oko 10.000 bakterioloških analiza, 4.000 testova na mikrobakterije, 1.500 brzih antigenskih testova i drugih analiza. Ujedno, to je referentna laboratorija za dijagnostiku tuberkuloze za područje cele AP Vojvodine.

Na sednici je doneto rešenje da se Opštini Srbobran usmeri 40 miliona dinara za obnovu i dogradnju dela objekta Doma kulture u Srbobranu.

Pokrajinska vlada je, preko Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine, obezbedila pomoć – hranu i sredstava za higijenu, u vrednosti od 30,8 miliona dinara, za socijalno ugroženo stanovništvo, bolesne, porodice sa više dece, invalide i druga lica koja su se zbog epidemije virusa korona našla u stanju socijalne potrebe. Pomoć je obezbeđena i za narodne kuhinje na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada