Foto: Printscreen/RTRS

Tužilaštvo dokazalo krivicu

UBISTVO BESKUĆNIKA U BANJALUCI DOBILO EPILOG: Za zločin dobio 15 godina robije, odbačene sve žalbe

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Radeta Drljaču (25) iz Banjaluke na 15 godina zatvora zbog brutalnog ubistva beskućnika Brune Rolda (52) u napuštenoj kući u Banjaluci u novembru 2019. godine.

Bosna i Hercegovina
> 15:19h

Veće vrhovnog suda odbacilo je žalbe banjalučkog tužilaštva i advokata odbrane i potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci.

Nakon veštačenja utvrđeno je da je Drljača ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Drljači je izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u zatvorenoj ustanovi.

U obrazloženju presude navedeno je da je tužilaštvo dokazalo krivicu optuženog kojem će u izrečenu kaznu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Kao saizvršioci ubistva u međuvremenu su osuđeni i Slobodan Krnetić (33) i Boris Zorić (33) na ukupno 12 godina zatvora. Prvostepenom presudom Krnetić je osuđen na osam godina, a Zorić na četiri godine zatvora. Zoriću je ujedno izrečena mera obaveznog lečenja od zavisnosti, te će u narednom periodu biti upućen u Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

Bruno Rold ubijen je 25. novembra 2019. godine u napuštenoj kući u banjalučkoj Ulici Vase Glušca, koja je inače u vlasništvu Ivice P.

Na početku se mislilo da je Rold umro nesrećnim slučajem, međutim, obdukcija je pokazala da se radilo o brutalnom ubistvu.

Pravosnažnom presudom utvrđeno je da je Drljača nožem ubio Rolda, a zatim zapalio spužvu na kojoj se nalazilo telo.

Kurir/Blic