BROJNI SU SLUČAJEVI

KO SU RODITELJI KOJI PODVODE SVOJU DECU? Maja Raković: Društvo u VELIKOM problemu o kome se ne priča (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo
> 21:30h

O seksualnoj ekspolataciji u Srbiji jako malo se govori. I dok mnogi ovaj zločin vezuju za različite kriminalne grupe, potpuno zanemaruju činjenicu da postoje i roditelji koji eksploatišu svoju decu.

Maja Raković generalni sekretar Biroa za borbu protiv trgovine ljudima u emisji “Redakcija” na Kurir televiziji objasnila je da u našem društvu postoji veliki problem.

-Brojni su slučajevi roditelja koji podvode svoju decu. Mi kao društvo imamo veliki problem, imamo jednu anomaliju u društvu, navikli smo da se o problemu ne priča i da se stavljaju pod tepih – kaže Maja.

Pored roditelja koji eksploatišu svoju decu, posebna je priča i vrbovanja dece na društvenim mrežama.

-Osobe koje su sklone narkoticima, alkoholizmu, narušenog psihičkog stanja iz nerazvijenih sredina i mi jako dobro znamo koji je to soj ljudi koji svoju decu seksualno ekspolatišu. Ali kada govorimo o vrbovanju devojčica putem interneta usled kovida 19 gde su realni život premestili u virtuelni, roditelji moraju da obrate pažnju na svoju decu i da ih prate šta rade – kaže generalni sekretar Biroa za borbu protiv trgovine ljudima.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs