Foto: Youtube/Printscreen

u prodaji od 6.aprila

NAJSTARIJI BAJDENOV SIN NAPISAO MEMOARE: Knjigu nazvao "Lepe Stvari", u njoj opisao kako se borio sa drogom

Sin predsednika SAD Džoa Bajdena Hanter napisao je memoare pod nazivom "Lepe stvari", koji će biti objavljeni 6. aprila.

Planeta
> 16:03h

Hanter Bajden, koji je vrlo često na udaru kritika američkih konzervativaca, napisao je autobiografsku knjigu koja govori o njegovoj borbi sa zloupotrebom nedozvoljenih supstanci, navodi "Galeri Buks" deo izdavačke kuće "Sajmon i Šuster", koja objavljuje ovaj naslov, prenosi AP.

Nastala u jesen 2019. godine knjiga "Lepe stvari" je bila skrivena, čak i kada je Bajdenovo poslovanje bilo pod pojačanim nadzorom tadašnjeg predsednika Donalda Trampa i ostalih tokom izbora, a njegove finansije stvar istrage Ministarstva pravde.

Agencija navodi da je knjiga kružila među nekoliko autora koji su za nju imali samo reči hvale, između ostalih i Stiven King, Dejv Egers i En Lemot.

"U svojim mučnim i kompulzivno čitljivim memoarima, Hanter Bajden ponovo dokazuje da svako, čak i sin američkog predsednika, može na ružičastom konju projahati uličicom košmara. Bajden se svega toga seća i sve to hrabro govori, istovremeno i dirljivo i veličanstveno. Počinje pitanjem: Gde je Hunter? Odgovor je da je u ovoj knjizi i dobar i loš i lep", piše King u svom prikazu knjige.

foto: EPA / ANDREW HARNIK / POOL

U odlomku koji je objavio "Galeri Buks", Bajden piše: "Potičem iz porodice koju su povezale tragedije i izuzetna, neraskidiva ljubav".

Tokom jedne od predsedničkih debata prošle jeseni Džo Bajden branio je svog sina od Trampovih napada.

"Moj sin je, kao i mnogi ljudi, mnogi koje poznajete kod svoje kuće, imao problema sa drogom. Prevazišao je to, popravio se. Radio je na tome i ponosan sam na svog sina'', poručio je tada Bajden.

Hanter Bajden, koji je u četvrtak napunio 51 godinu, najstarije je dete predsednika, koji je izgubio prvu suprugu i jednogodišnju kćerku Naomi u saobraćajnoj nesreći 1972. godine, a zatim i sina Boa Bajdena koji je preminuo od raka 2015. godine.

Naslov Hanterove knjige odnosi se na izraz koji su on i njegov brat koristili u međusobnoj komunikaciji nakon njegove najteže dijagnoze, a kojim on želi da naglasi ono što je važno u životu, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug