Foto: T. Ilić

loznica grad sporta

LAGATOR U NOVOM RUHU! Mesto za velike sportske događaje: Završena modernizacija čuvene hale!

Loznički sportisti kao i ljubitelji dvoranskih sportova imaju u sportskoj hali Ustanove za fizičku kulturu (UFK) ’’Lagator’’ sve neophodne uslove za odigravanja ne samo domaćih već i međunarodnih utakmica.

Ostali sportovi

Ovih dana je završetkom postavljanja nove led rasvete, započetog krajem 2020, kompletirana modernizacija ovog sportskog objekta koja traje poslednjih nekoliko godina.

foto: T. Ilić

Prema rečima Dejana Dimitrijevića, direktora ustanove, nedavno su zbog dobijanja boljeg efekta na nove ugrađene reflektore naknadno postavljena senila i prizme za rasipanje svetlosti što sprečava pojavu senki na terenu i stvara optimalne uslove za sportske događaje u sali. Nova led rasveta postavljena je na plafonu duž cele sale, a posebni reflektori na sredini predviđeni su isključivo za korišćenje tokom bokserskih megdana, ali i ukoliko bude potrebno tokom nekih utakmica.

Investiciju vrednu šest miliona dinara finansirao je gradski budžet, a osim hale led paneli osvetljavaju i hodnike UFK ’’Lagator’’ tako da je sada popravljena i energetska efikasnost samog objekta. Jačina osvetljenja, promenjenog prvi put posle više od tri i po decenije, zadovoljava potrebe halskog sporta i za međunarodne utakmice, a ustanova je poslednjih nekoliko godina nabavila sve što je potrebno za takve događaje.

foto: T. Ilić

Renovirane su svlačionice, postavljen nov parket u hali, nabavljeni profesionalni koševi koji imaju FIBA sertifikat kao i profesionalni rukometni golovi, a pretprošle jeseni završena je rekonstrukcija i zamena svih sedišta pa je kapacitet hale 1.742 sedeća mesta, a sa pomoćnim tribinama 2.232. Krajem prošle godine nabavljen je profesionalni bokserski ring po najvišem AIBA standardu, zamenjen stari korišćen pune četiri decenije, za koji je grad izdvojio 2,2 miliona dinara.

foto: T. Ilić

Loznički ’’Lagator’’ sada ima sertifikovanu kompletnu opremu i po tome su, kažu u ustanovi, među četiri, pet hala u Srbiji.

Loznica je grad sporta, ima šezdesetak klubova sa više od tri hiljade sportista, a oni koji se bave dvoranskih sportovima ne plaćaju termine za treninge i utakmice. Kada na Lagatoru budu urađeni fudbalski stadion po UEFA 4 standardu, sa oko 8.500 mesta, i atletski stadion Loznica će imati još bolje uslove za razvoj sporta i sigurno biti sportski centar ovog dela Srbije.

T.Ilić / Kurir sport