Foto: EPA/SAUL LOEB

Vratio se staroj ljubavi

MAJK PENS SE POSLE 22 GODINE BAVLJENJA POLITIKOM VRAĆA NA RADIO: Sa mladim konzervativcima pokreće podkast

Bivši američki potpredsednik Majk Pens objavio je da se nakon 22 godine vraća na radio gde će narednih meseci pokrenuti podkast.

Planeta
> 14:37h

Taj njegov podkast vodiće konzervativna omladinska organizacija Fondacija Mlada Amerika osnovana 60-ih godina prošlog veka, a Pens će im se pridružiti kao jedan od predavača u kampusu kad zbog pandemije korona virusa to bude bilo bezbedno, prenosi američki Politiko.

"Pens je bio odlučni branitelj individualnih sloboda, tradicionalnih vrednosti, slobodnog tržišta i ograničenih ovlašćenja vlade tokom svog služenja našoj zemlji. Sada, partnerstvom sa organizacijom nastavlja da privlači nova srca u konzervativne svrhe", rekao je bivši guverner Viskonsina Skot Voker, koji predvodi ovu organizaciju u Virdžiniji.

foto: EPA / Abir Sultan / Pool

On je dodao da će Pensova energija i entuzijazam za vrednosti bivšeg predsednika Ronalda Regana nastaviti da inspirišu novu generaciju mladih.

Pens je u četvrtak objavio da će se pridružiti Fondaciji nasleđa, jednoj drugoj konzervativnoj instituciji.

Pens (61) je pre ulaska u Kongres pre 20-ak godina radio na radiju, a to iskustvo je kasnije koristio za svoju političku kampanju.

Portparol Pensa izjavio je da će bivši potpredsednik biti fokusiran na konzervativna dostignuća u poslednje četiri godine i projektovanje tih dostignuća, a razmatra i objavljivanje knjige.

Pens, koji se nedavno vratio sa odmora na karipskom ostrvu Sent Kroa, živi trenutno u predgrađu Vašingtona.

Kurir.rs/Tanjug