Foto: Filip Plavčić

Vremenska prognoza

ŠOK-TEMPERATURA U FEBRUARU, NAJTOPLIJI VIKEND OD POČETKA GODINE Danas sunčano i do 20 stepeni! U nedelju još toplije pa OBRT!

Društvo
> 07:36h

BEOGRAD - U Srbiji će danas ujutru po kotlinama i dolinama reka zapadne i južne Srbije ponegde biti magle, a tokom dana se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, osim u Negotinskoj krajini gde ce biti umereno do potpuno oblačno i hladnije, saopšteno je iz RHMZS.

Vetar slab i umeren jugozapadni i južni, u južnom Banatu tokom noci u pojačanju i skretanju na jugoistocni. Najniža temperatura od 1 do 8, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 11 stepeni.

I u Beogradu danas pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren jugozapadni i južni, tokom noći u pojačanju i skretanju na jugoistočni.

foto: RHMZ Printscreen

Najniž temperatura od 3 do 8, najviša dnevna oko 18 stepeni.

U nedelju veoma toplo, zatim postepeni pad temperature, koja ce u prvoj polovini sedmice i dalje biti iznad proseka, a osetniji pad temperature ocekuje se u drugoj polovini sedmice. U nedelju pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost, osim u Timočkoj Krajini gde će biti oblačno sa sipećom kišom i hladno.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar. U ponedeljak naoblačenje sa kišom, ponegde i lokalnim pljuskovima, dok će sneg padati samo na visokim planinama.

Prolećni uslovi za vožnju, očekuje se pojačan saobraćaj

Pravo prolećno vreme sa temperaturama i do 20 stepeni uticaće da saobraćaj na putevima koji vode ka vikend naseljima i izletištima bude pojačan, saopštio je AMSS. Vozače pored uglavnom suvih kolovoza i dobre vidljivosti očekuje i dobra prohodnost na autoputevima i glavnim državnim putevima kao i na prilazima zimskim turističkim centrima. stanicama nema zadržavanja. Prema informacijama Uprave granične policije, u 05:15 časova, nema zadržavanja na graničnim prelazima.

(Kurir.rs/Tanjug)