Foto: KSS

KVALIFIKACIJE ZA ep

PRVA PREPREKA - LITVANIJA! Košarkašice Srbije danas počinju borbu za odlazak na šampionat Evrope

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u subotu 6. februara igrati protiv Litvanije u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Košarka
> 08:27h

Srpske košarkašice poručuju da žele dobar rezultat protiv Litvanije uprkos tome što su se već plasirale na Evropsko prvenstvo.

"Iako znamo da smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo, ova utakmica nam izuzetno znači da potvrdimo prvo mesto i osiguramo prvi šešir na žrebu.Znamo da Litvanija ima dobre i dominantne centre i brze bekove. Naša osnovna odbrana će da reši posao ako se držimo svih principa koji se traže od nas", kaže kapiten reprezentacije Jelena Bruks, u najavi utakmice u Istanbulu.

Sara Krnjić je istakla da Srbija uvek ima najviše ciljeve.

"Igrale smo već u novembru protiv njih. Nismo imale dovoljno vremena sada da se pripremimo, ali mislim da smo bolja ekipa. Vežbale smo ovih dana i dogovorile smo šta i kako treba da se brani i čuva u reketu", navela je Sara Krnjić.

Utamica između Srbije i Litvanije igraće se u subotu 6. februara od 16.00.

Čudno zvuči, ali je tako – Igokei je večerašnje (19.00) gostovanje Partizanu važnije nego crno-belima, s obzirom na to da tim iz Laktaša ima realne šanse da se plasira u plej-of ABA lige. Kvota na trijumf Partizana je 1,35, a na dvojku 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan – Igokea.

(Beta)