Foto: Fonet

iskreno do kosti

DUŠA ME BOLI ŠTO MI ĆERKA NE IGRA ZA HRVATSKU: Otac Amerikanke koja je napravila SENZACIJU na AO otkrio strašnu priču!

Američka teniserka hrvatskog porekla Bernarda Per priredila je jedno od najvećih iznenađenja na startu ovogodišnjeg Australijan opena.

Tenis

Ona je u prvom kolu eliminisala trostruku Gren Slem šampionku, Anđeliku Kerberu. Bernarda je rođena u Zadru, ali ipak nastupa pod američkom zastavom.

"To je jednostavno bilo pitanje hoće li se ona nastaviti da se bavi tenisom ili će reket “baciti u ćoše”. Zašto? Jednostavno smo bili sterani uz zid, nismo mogli finansijski pratiti sve što profesionalni svet traži. Ako kažem kako sam biti potrošio sav novac koji sam imao, prodao i jednu nekretninu, konkretno kafić, onda svi koji su u tenisu znaju o čemu govorim", rekao je njen otac Valter Pera i dodao:

"Ne preterujem, ona može dobiti svakoga u Top 15, čini mi se kao da protiv boljih igračica igra na najvišem nivou. Uostalom, dovoljno je istaknuti kako je u jednoj prilici umalo ‘skinula’ Serenu Vilijams. I ne mogu nabrojati koliko je priredila iznenađenja, tako da za mene pobeda protiv sjajne Kerber nije prevelika senzacija. Neka ovako nastavi".

Ona (66. igračica planete) će u narednoj rundi igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.

Kurir sport