Foto: Ana Paunković

klinički centar vojvodine

BILANS KORONE U NOVOM SADU I SREMSKOJ KAMENICI: Raste broj hospitalizovanih u bolnicama

Srbija

U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici, ponovo je u porastu broj hospitalizovanih kovid pacijenata, pa ih je danas 171 pacijenata, a na respiratorima je ukupno 9 obolelih pacijenata.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 130 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19. Оd tоgа, kod 6 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trenutno je hospitalizovano 41 pacijenata, od toga 3 pacijenata je na respiratoru.

-U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju - saopšteno je iz PR službe KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u Vojvodini u protekla 24 časa registrovano 402 nova slučaja. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 87.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 5.806. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.504.

(Kurir.rs/ S. S.)