Foto: Twitter Printscreen

Sibirska zima u holandiji

LED OKOVAO AMSTERDAM: Najhrabriji se klizali po zaleđenim kanalima, a neki su završili u hladnoj vodi (VIDEO)

U Amsterdamu posle tri godine ponovo su se zaledili kanali, što je razveselilo mnoge građane, od kojih su neki iskoristili priliku da hladno vreme i led uprkos pandemiji koronavirusa iskoriste za klizanje po zaleđenim kanalima i jezerima.

Planeta
> 20:40h

Međutim, prilika za klizanje po zamrznutim kanalima nije iskorištena samo u Amsterdamu nego i u drugim delovima zemlje gde su takođe se zaledili kanali, ali i jezera.

foto: Twitter Printscreen

Za posledicu su Hitne službe imale veliki broj poziva građana zbog padova.

Niske temperature koje su zahvatile veći deo Evrope donele su radost velikom broju Holanđana koji su odlučili da vikend iskoriste za klizanje po zaleđenim kanalima i jezerima.

I u samom Amsterdamu neki stanovnici odlučili su da stanu na klizaljke i iskoriste debeli led da se klizaju po kanalima.

Međutim, debljina leda nije svuda ista, pa mnogi građani Amsterdama koji nisu obratili pažnju na to završili u hladnoj vodi kad je popustio led pod njihovim nogama.

foto: Twitter Printscreen

Premijer Mark Rut pozvao je građane da izbegavaju masovno klizanje kako bi se izbeglo širenje koronavirusa i da ne bi zbog preloma dodatno opteretili zdravstveni sistem.

Poslednji put kanali u Amsterdamu zaledili su se 2018. godine.

Kurir.rs/24ur