Foto: Profimedia

hrabri mačak nije izdržao

MAČAK HEROJ SE BORIO SA ZMIJOM NA ŽIVOT I SMRT: Spasio je decu od ujeda, ali on nije PREŽIVEO! (FOTO)

Zanimljivosti

Mačak koji je zaštitio dvoje dece od ujeda zmije je uginuo. Njega je ujela zmija tokom borbe na život i smrt.

Mačak Artur se igrao u svom dvorištu u Kvinslendu, u Australiji, sa dvoje dece kada je video da im se približava zmija. Porodica je rekla da je kratkodlaki mačak odmah krenuo u borbu i ubio zmiju.

Kako je navela Hitna pomoć za životinje iz obližnjeg grada, zmija je ujela mačka koji se srušio dok su sklanjali decu na bezbedno mesto.

Istočna smeđa zmija, ilustracijafoto: Profimedia

- Istočna smeđa zmija (Eastern Brown Snake) koja je jedna od 10 najotrovnijih zmija u Australiji, ušla je u dvorište i to na mesto gde su se deca igrala - napisali su na društvenim mrežama ljudi iz Hitne pomoći za životinje.

Mačak Artur je želeo da zaštiti svoju porodicu, ali je i zadobio ugriz otrovne zmije u borbi. Nastao je haos, decu su sklanjali iz dvorišta te niko nije video ugriz, mačak se srušio ali je ubrzo i ustao, kao da se ništa nije desilo, pišu australijski mediji.

Međutim, sledećeg jutra Arturova porodica je videla da mačak ne može da stoji na nogama i hitno odvela ga kod veterinara. Nažalost, Arturovo stanje je bilo suviše teško da bi uspeo da se opravi.

- Porodica je skrhana bolom, što je razumljivo, ali pamtiće ga sa ljubavlju i biće mu zauvek zahvalna što je spasio dečije živote - napisali su iz ekipe Hitne pomoći za životinje.

(Kurir.rs/A.M./9news.com.au)

BONUS VIDEO: