Foto: Shutterstock

potpuno neočekivano

FRIZERKA OBJASNILA DA SVI PRAVIMO ISTU GREŠKU KADA PEREMO KOSU! Da bi bila zdravija i lepša treba je šamponirati DVA puta! (VIDEO)

Žena

Pranje kose je poprilično laka stvar, ali da li zaista znamo sve o pravilnom pranju kose? Frizeri kažu da ono što znamo od malih nogu nije baš istina i da mnogi greše.

Frizerka Felisiti sa Tvitera je podelila savete kako zaista treba koristiti šampon. Objava je sakupila dosta lajkova, a mnogi su napisali u kometarima da su prihvatili njen savet i da im je kosa na putu oporavka ili da se već opravila.

Ilustracijafoto: Shutterstock

Ona kaže da je najčešća greška to što se tokom kupanja ili tuširanja šampon nanosi na kosu samo jednom a trebalo bi dva puta. - Prvi put služi da šamponom očistite kosu od svih ulja i proizvoda za negu kose i oblikovanje frizure, a onda kada nanesete šampon drugi put na kosu, on zapravo uradi ono za šta služi - objasnila je.

- Takođe, šampon nanesite samo na koren i kad krenete da ispirate proći će kroz krajeve kose. Zatim nanesite regenerator samo na sredinu kose i vrhove i rasporedite ga prstima ili češljem sa velikim zupcima dok je tuš isključen. Ne zaboravite da kosu treba prati 2 do 3 puta nedeljno, ne češće jer prečesto pranje može prouzrokovati jaču proizvodnju ulja, a zbog toga će se kosa češće mastiti i biti podložnija oštećenju - nastavila je frizerka priču.

Kod nekih ljudi je to dalo momentalne rezultate.

Ilustracijafoto: Shutterstock

- Vedela sam ovo juče i odlučila da isprobam savet o dva šamponiranja i mogu samo da kažem - hvala, moja kosa izgleda mnogo bolje! -

- Ne mogu da verujem kakva je razlika. Imam 26 godina i tek sad sam naučila pravi način pranja kose - napisala je druga korisnica.

- Drago mi je da sam pomogla, samo nastavite i videćete veliku razliku u zdravlju kose - odgovorila je Felisiti.

Još jedan komentator dodao je kako bi na isti način trebalo da se pere i lice.

- Prvo se umijte, kako biste skinuli šminku, ulja i kremu za sunčanje, dok drugo umivanje zapravo čisti vašu kožu - prenosi britanski portal.

Još jedna frizerka je podelila savet na Tik Toku je kod mnogih dao rezultat veoma brzo, a video možete videti ispod.

(Kurir.rs/A.M./Mirror)

BONUS VIDEO: