Foto: Profimedia

nema dilemu

FINALISTA NEMA ŠANSE PROTIV NOVAKA U NJEGOVOJ DNEVNOJ SOBI! Bivši selektor UBEĐEN da Đoković osvaja DEVETU TITULU u Australiji!

Bogdan Obradović bivši selektor Dejvis kup reprentacije Srbije ubeđen je da će Novak Đoković odbraniti titulu u Melburnu i u nedelju podići deveti trofej na Australijan openu.

Tenis

Ne znam šta bi njih dvojica trebalo da urade da bi slavili u finalu. Iskreno, mislim da Novak ne bi ni trebalo da razmišlja o imenu rivala jer je on apsolutni favorit. Ni Medvedev ni Cicipas nemaju kako da zaprete Đokoviću - počeo je priču za "Blic" i potom objasnio zbog čega tako misli.

"Kao što je Nadal dominantan na Rolan Garosu ili Federer na Vimbldonu, tako i Nole dominira na Australijan openu. A istorija se teško razbija. Da se boriš za devetu titulu na grend slemu, stvarno je neviđeno dobar rezultat. Mislim da ni Rus ni Grk nemaju iskustvo, a nisu ni sposobni da ugroze Novaka."

Obradović je poentirao sledećim rečima.

"Koliko imaju godina? Medvedev 25, Cicipas 22. Veliki šampioni poput Noleta, Rafe ili Federera su u njihovim godinama već imali grend slem titule. A njih dvojica i dalje ništa. Znači da oni nisu veliki šampioni. Potencijalno jesu šampioni, ali ne veliki. Za Novaka je Australijan open kao njegova dnevna soba u kojoj se oseća kao svoj na svome, a bilo koji od ove dvojice da se plasira u finale biće pod pritiskom i opterećenjem, što fizičkim što psihološkim", objasnio je Bogdan Obradović.

Kurir sport / Blic