Foto: Shutterstock

poštovanje mera

POJAČANA KONTROLA U VRANJSKIM ŠKOLAMA I VRTIĆIMA: Obavezno dostavljanje podataka o broju novozaraženih na dnevnom nivou

Srbija

Sastanak, na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u obrazovnim ustanovama u Vranju, sa direktorima svih osnovnih, srednjih škola i PU "Naše dete" održali su gradonačelnik dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović .

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je da je veoma važno poštovanje svih propisanih mera u školama i vrtićima, jer je oblast obrazovanja veliki sistem i da se problemi moraju rešavati na vreme, kako bi se širenje virusa stavilo pod kontrolu.

- Mere se moraju konstantno sprovoditi u svim školama i vrtićima, u smislu redovne i stalne dezinfekcije svih prostorija, merenja temeperature svima koji ulaze bez izuzetka, nošenja maski svih zaposlenih i učenika i držanja distance. Neohodna je stalna saradnja svih obrazovnih institucija sa inspekcijskim službama, Gradskim štabom za vanredne situacije i Zavodom za javno zdravlje. Lokalna samouprava će pružiti podršku svim obrazovnim institucijama za nabavku dodatnog materijala i opreme, a u cilju što doslednijeg poštovanja svih propisanih mera - rekao je gradonačelnik.

Zorica Jović istakla je da su direktori u obavezi da svakodnevno dostavljaju podatke o broju pozitivnih učenika i zaposlenih.

- Svi podaci ažuriraće se na dnevnom nivou i svaki direktor kao odgovorno lice, u obavezi je da prosleđuje podatke inspekcijskoj službi, koja će objedinjeni izveštaj dostavljati kabinetu gradonačelnika - dodala je zamenica gradonačelnika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici inspekcijskih službi i Zavoda za javno zdravlje Vranje. Dogovoreno je formiranje više timova inspekcijskih službi koji će svakodnevno vršiti kontrolu poštovanja mera u svim školama i vrtićima.

(Kurir.rs/ T.S.)