Foto: Printscreen/Facebook Sara Asanovic

tragedija

OTAC UBIJENE SARE ASANOVIĆ: Hoću da mu vidim telo, hoću da se uverim da je ubica mrtav

Crna Hronika

Porodica nesrećne devojke Sare Asanović (27) koju je pre tri dana izrešetao Marjan Stamenković (47) koji je u međuvremenu izvršio samoubistvo kada ga je policija opkolila, još ne može da veruje šta se dogodilo i da njihove Sare više nema.

"Dok ne vidimo njegovo telo, dok ne vidimo da je mrtav nećemo pričati o njihovom odnosu... Nas niko nije zvao, niko nam ništa nije rekao vezano za njega", rekao je otac Sare Asanović

Otac izrešetane Sare, kaže da je u medijima video da je Stamenković izvršio samoubistvo, ali da porodicu iz policije niko o tome nije obavestio.

"Ako me ne zovu ja ću sam da odem u policiju. Samo želimo da vidimo njegovo telo, da znamo da je pravda zadovoljena i da je ubica naše ćerke mrtav", kaže on.

Nakon ubistva Stamenković je dva dana bio u bekstvu dok je policija tragala za njim. Lociran je u šupi porodične kuće u kojoj se krio. Policija ga je okružila i sa njim pregovarala oko pola sata. U jednom trenutku Stamenković je zatražio čašu vode "da ne ode žedan na onaj svet", a onda je pucao sebi u glavu.

Šta je bio motiv svirepog ubistva Sare za sada nije poznato, ali njih dvoje su sedeli za istim stolom u kafiću na benzinskoj pumpi. Kako su ispričali svedoci, sa njima je bio još jedan muškarac.

Kako se vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, Marjan je u jednom trenutku samo ustao i pucao u Saru! Izrešetao ju je sa šest hitaca.

Nezvanično se pretpostavlja da je povod ubistva ljubomora i da su Marjan i Sara biti u emotivnom odnosu, međutim ova informacija još nije potvrđena.

Meštani Vranja kažu da je Sara ranije već bila udata.

"Sara je bila udata pa se razvela. Zabavljala se sa jednim Turčinom u Vranju, jer je on radio ovde, valjda na izgradnji auto-puta, i udala se u Turskoj. Imala je dobar brak, čuvali su je i njegovi roditelji, ali kako je govorila, nije mogla da se prilagodi načinu života u turskoj porodici. Vratila se ubrzo u Vranje. Nakon prvog braka govorila je da joj ne pada na pamet da se ponovo uda jer je još mlada", pričaju meštani.

Sara Asanović je, prema rečima meštana i poznanika, bila je izrazito lepa devojka.

"Bavila se manekenstvom, učestvovala je i na manifestaciji Karanfil devojče u Vranjskoj Banji, bila svojevremeno i mis šarma za jug Srbije. Potiče iz dobre porodice. Otac je zaposlen u lokalnom preduzeću, majka radi po kućama za dnevnicu. Skromni ljudi, fini, ovo je šok za sve", pričaju naši sagovornici i dodaju da Sara ima brata koji s porodicom živi u Švedskoj i da on zbog korone dugo nije dolazio u Vranje.

Nažalost, Sara nije bila jedina žrtva Stamenkovića. 1998. udavio je jednu ženu i za to ubistvo robijao je 10 godina.

Nakon odslužene kazne, pokušao je da ubije još jednu žensku osobu, napavši je nožem.

Za to delo osuđen je na zatvrosku kaznu u trajanju od 10 godina, ali je amnestiran i kazna mu je smanjena za godinu dana. Pored najtežih, on je imao i neka lakša krivična dela, poput krađa, zbog kojih jeslužio kaznu. Na slobodi je bio tek nešto više od mesec dana pre nego što je počinio drugo ubistvo i oduzeo sebi život.

Kurir.rs/Blic