Foto: Profimedia

marisa kavana iz đenove

PROFESORKA (96) ŠOKIRALA TESTAMENTOM: Ostavila 25 MILIONA evra dobrotvornim organizacijama! Živela povučeno van bogataškog sveta!

Profesorka književnosti iz Đenove Marisa Kavana ostavila je testamentom 25 miliona evra raznim dobrotvornim organizacijama, piše agencija Ansa.

Planeta

Umrla je u 96. godini, a u testamentu je dala precizne upute kako da se podeli bogatstvo koje je ostavila iza sebe. Na sve je mislila pre smrti, čak je ostavila i nekrolog u kome se pozdravlja s prijateljima i bivšim učenicima.

Velike sume novca ostavila je, između ostalih, organizaciji Amnesti internešenel, bolnicama u Đenovi, Fondu za istraživanje malignih obolenja, nevladinoj organizaciji "Prijatelji bez granica", međunarodnoj organizaciji za zaštitu dece "Sejv d čildren" i drugim humanitarnim i nevladinim organizacijama.

Gospođica Kavana, kako su zvali pokojnicu, nije se nikada udavala, živela je veoma povučeno daleko od krugova mondenskog sveta a sve do penzionisanja predavala je književnoist i italijanski jezik u srednjoj školi.

I vila u kojoj je živela, a čija se vrednost procenjuje na tri miliona evra, biće prema testamentu prodata najboljem ponuđaču, a novac podeljen, prema testamentu, u dobrotvorne svrhe.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia