Foto: Printskrin Tanjug

BIĆEMO 3. NA SVETU

VUČIĆ ODGOVORIO NA NAPADE: Imaćemo 5. marta 2,6 miliona vakcina, Đilas neka tvituje iz Trsta

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija 5. marta imati 2,6 miliona vakcina, po čemu će naša zemlja imati najviše vakcina proporcionalno broju stanovnika posle Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Poručio je svojim političkim protivnicima da ako su nezadovoljni takvom Srbije da podrže "šoping u Trstu" i tako reše sve probleme.

Predsednik je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što Dragan Đilas iz Trsta tvituje kako je Vučić "dokazana kukavica", a Vuk Jeremić preti svima koji podržavaju SNS.

"Što se tiče naših poltiičkih protivnika ovde su naša braća sa KiM i u pravu ste, ja sam kukavica jer sam sa svojm narodom sa KiM, a strašno su hrabri oni koji sada troše naše pare u inostranstvu i provode se po turističkim destinacijama", kazao je Vučić.

Dodaje da su ti isti koji su danas otišli u šoping govorili kako su nam obezbedili vakcine.

"Samo da kažem da još nijedna vakcina iz programa koji smo mi obezbedili, a na koji su se oni pozivali još nije stigla, a mi ćemo za sedam dana, to jest 5. marta imati 2,6 miliona vakcina u Srbiji, više nego bilo koja zemlja u svetu proporcionalno broju stanovnika neračunajući Izrael i UAE. Ako je neko nezadovoljan takvom Srbijom nemam ništa protiv, neka podrže šoping u Trstu, time će da rese sve probleme", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)