Konkurs za vojne škole

VOJNA PROFESIJA JE PROFESIJA PRAVIH VREDNOSTI: Zašto mladi treba da se odluče za vojni poziv (KURIR TELEVIZIJA)

Vojni poziv podrazumeva stalno usavršavanje i napredovanje u karijeri. I jedinstven osećaj časti za služenje otadžbini i svom narodu. Od 15. februara zvanično je otvoren konkurs za upis nove generacije kadeta i učenika na Vojnu akademija, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu.

Društvo
> 19:29h

Da li se još razmišljate da prihvatite izazov i prijavite se? Možda vam pomognemo danas u konačnoj odluci. Zbog toga smo u Puls Srbije danas pozvali majora Nebojšu Kljajića, sa Vojne akademije i kadeta Aleksandar Petljanski, studenta druge godine Vojne akademije.

Za upis u vojne škole tradicionalno je veliki odziv. Jer mladi ljudi preoznaju vrhunsko obrazovanje koje vojne škole nude, odlične uslove za boravak i rad i kasnije profesionalno usavršavanje. Konkurs za upis u vojne škole su otvoreni do 30. marta da oni koji žele da upišu prikupe neophodne dokumente i prijave se Regionalni centrima Ministarstva odbrane.Svake subote zainteresovani mogu da posete u okviru "Otvorenih vrata" Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju i da porazgovaraju sa učenicima i kadetima", rekao je major Nebojša Kljajić za KURIR TV.

foto: Printscreen

On je dodao da je vojna profesija profesija pravih vrednosti.

Kako izgleda život u Vojnoj akademiji upitao je voditelj

"Vojnu akademiju sam upisao iz ljubavi prema otadžbini i da steknem vrhunsko obrazovanje. Jedna od prednsosti je vruhunsko obrazovanje koje je provereno u praksi. Na Vojnoj akademiji imaju pogodnost da budući kadeti pohađaju brojne sekcije", rekao je kadet Aleksandar Petljanski.

foto: Printscreen

Inače za studente Vojne akademije postoji i stipendija pored besplatnog školovanja.

" Vojna akademija ide u korak sa najsavremenijim trenodvima. Ona svake godine podiže svoju lestvicu obrazovanja. Ona je samo platforma na kojoj se budući oficiri dalje usavršavaju", rekao je major Kljajić za Kurir TV

Kurir.rs