Foto: Zorana Jevtić

poštuju odluku vlade srbije

BEOGRAD OPUSTEO: Posle stupanja na snagu novih vikend mera protiv širenja korone GRAD JE GOTOVO SABLASNO PUST! FOTO

Beograd

Beograd je opusteo posle 14 sati kada su ugostiteljski objekti, tržni centri, kladionice, poštujući nove mere propisane za vikend zatvorili svoje objekte. Ljudi su disciplinovano, a neki i negodujući napustili kafiće, restorane i tržne centre u 14 sati. Grad je gotovo sablasno pust.

FOTO: Zorana Jevtić
FOTO: Zorana Jevtić
FOTO: Zorana Jevtić
FOTO: Zorana Jevtić

Naime, od danas, pa do ponedeljka na snazi su nove mere Vlade Srbije, donete radi sprečavanja širenja virusa korona. Radno vreme se ograničava od 6 do 14 sati prodavnicama u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima, restoranima, kafićima, barovima, klubovima i splavovima, zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.).

foto: Zorana Jevtić

Vremenski se ograničava i delovanje u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom zatvorenom prostoru izuzev pozorišta (bioskopi, muzeji, galerije), priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.).

Ograničavanje radnog vremena tokom vikenda važi i u oblasti sporta gde se podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt s korisnikom usluge izuzev onih objekata u kojima se održavaju već zakazna takmičenja (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.).

foto: Zorana Jevtić

Ova mera ne važi za objekte u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo prehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta) i pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote). Ti objekti moći će da rade od 6 do 20 časova.

Radno vreme objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost koji se nalaze u zimskim turističkim centrima biće od 6 do 22 časa.

foto: Zorana Jevtić

Kako se navodi, od ograničenja radnog vremena izuzimaju se apoteke (uključujući i one za životinje ili poljoprivredu), izuzev onih u trgovinskim centrima, benzinske pumpe, trgovinski, ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarskih ordinacija i laboratorija, odnosno drugih zdravstvenih ustanova u privatnoj i javnoj svojini.

Kurir.rs