Foto: Starsport©

VELIKA SUMA

ISPLIVALI DETALJI TUŽBE ANDREE TRINIKIJERIJA: Bivši trener od Partizana traži 700.000 evra!

Poznato je koliko novca Andrea Trinkijeri zahteva od Partizana.

Košarka

Italijanski košarkaški trener Andrea Trinkijeri podneo je tužbu Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) i od bivšeg kluba Partizana potražuje 700.000 evra.

Portal Mozzart sport je objavio da je Trinkijeri podneo tužbu protiv Partizana zbog dela neisplaćenih obaveza iz prethodne sezone, a ujedno potražuje i primanja predviđena ugovorom za aktuelnu sezonu, dok Sportski žurnal piše da je dug za porez aktivirao klauzulu.

Kako navodi ovaj list, u ugovoru koji su potpisali Trinkijeri i Partizan, u jednoj od stavki stoji i da se klub iz Humske obavezuje da plati i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri državljanin i gde je dužan da plati porez, kao i da će, ukoliko Partizan to ne uradi do određenog roka, biti aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora.

Kako se dodaje, Partizan u dogovorenom roku nije platio deo poreza, a samim tim klauzula iz ugovora se automatski aktivirala i crno-beli sada moraju da isplate ceo ugovor Trinkijeriju.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Trinkijeri preko BAT-a zahteva da mu Partizan isplati oko 700.000 evra neto, uz zaračunavanje određene zatezne kamate na godišnjem nivou, ukoliko bude novih kašnjenja, sve dok se ne isplati celokupna suma.

(Kurir sport)