Foto: AP/Susan Walsh

hrabro

UPOZNAJTE NOVOG KIM DŽONG-UNA: Režim u Pjongjangu objavio "romansiranu" biografiju severnokorejskog vođe! (VIDEO)

Severnokorejski režim objavio je "biografiju" lidera Kim Džong-una koja ima za cilj da polira okaljani oreol vođe nakon godinu dana katastrofe bez presedana za njegov represivni režim.

Planeta

Knjiga stavlja naglasak na njegov razvoj nuklearnog oružja, međukorejske samite i druženje sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Prema propagandnom veb mestu Uriminzokkiri u nedelju, knjiga od 620 stranica nabraja Kimova navodna slavna dostignuća tokom njegovih 10 godina vlasti u sedam poglavlja.

Južna Koreja je uglavnom zatamnjena.

Knjiga se dotiče Kimovog sastanka sa Trampom u pograničnom primirju Panmunjom u junu 2019. godine, kojem je prisustvovao i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, ali je izostavio Munovo ime.

Ima i drugoh omaški. Obrađuje samit u Singapuru u junu 2018. i istorijski sastanak Panmunjom u junu 2019. na 15 stranica, hvaleći ih kao Kimova "velika" dostignuća u spoljnoj politici. Ali to ništa ne govori o njegovom drugom samitu sa Trampom u Hanoju u februaru 2019, gde je Tramp izašao kao pobednik.

Poglavlje pod naslovom "Nuklearno oružje za nuklearno oružje" razrađuje navodno ispitivanje vodonične bombe 2016. godine i još jedno ispitivanje postavljanja vodonične bombe na interkontinentalnu balističku raketu sledeće godine. Odvojeno, takođe se zadržava na testovima dva ICBM-a.

"Samo snaga može suzbiti neprijateljske snage, a nuklearno odvraćanje može nadvladati tiranske nuklearne snage", rapsodizira se. "Moramo da zaustavimo istoriju o SAD" jednostranu nuklearnu ucenu sopstvenim moćnim nuklearnim oružjem ".

Kurir.rs/chosun.com