Foto: Foto: Printskrin

čudni su putevi gospodnji

PIKSI VRATIO VERU MARKU PETKOVIĆU: Pošten rad se uvek isplati, tek ću da pričam kako mi je bilo kad nisam imao klub!

Najveće iznenađenje sa spiska selektora srpske fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića govorio za Kurir

Fudbal
> 09:13h

Čudni su putevi Gospodnji! E, upravo tako bi mogla da se nazove životna i sportska priča Marka Petkovića, koji je do pre izvesnog vremena bio bez kluba, a sada je dobio poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, za tri izuzetno važne utakmice na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. protiv Republike Irske (24. mart), Portugala (27. mart) i Azerbejdžana (30. mart).

- Usijao mi se telefon! Mnogo ljudi me zove, šalje mi poruke. Srećan sam što sam dobio poziv da igram za Srbiju. Uvek sam verovao u sebe, pa i onda kada mi je bilo najteže. Svaki fudbaler igra da bi pobedio, tako i ja. Nikada se nisam predavao, niti očajavao. I kad je bilo padova, ja sam radio vredno i pošteno. Ovaj poziv je samo pokazatelj da se mukotrpni rad isplati – počeo je razgovor za Kurir Marko Petković i nastavio:

- Nisam razgovarao sa selektorom. Mene je poziv iznenadio, ali dao još vechu satisfakciju da nastavim da radim.

foto: FSS

Dragan Stojković je veliko ime srpskog i svetskog fudbala, čovek koji istinski želi da Srbiju odvede na SP u Kataru.

- Ako mene pitate za mišljenje o Draganu Stojkoviću, reći ću sledeće. Da li sam dostojan da uopšte komentarišem najveću legendu srpskog fudbala? Ponosan sam što me je taj čovek stavio na spisak fudbalera srpske reprezentacije. Njemu i javnosti mogu samo da obećam da ću kao i do sada uvek davati svoj maksimum, kako na treninzima, tako i na utakmicama.

foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Marko Petković je posle Crvene zvezde igrao sa moskovski Spartak i portugalsku Tondelu. Nekoliko meseci bio je i bez kluba, ali je od septembera 2020. vaskrsao u redovima TSC iz Bačke Topole. Prvo kod pokojnog Zoltana Saboa, a onda i kod Mladena Krstajića. Činjenica da jedno vreme nije imao klub, bolna je tema za nekadašnjeg kapitena mlade reprezentacije Srbije i Crvene zvezda, o kojoj priča sa velikom gorčinom u glasu.

- Jeste, imao sam teške trenutke u karijeri. Tek ću da pričam o tome… Saznaće javnost za sve… Ali, sada nije vreme. Samo ću da ponovim, i kad je loše i kad je dobro, uvek treba biti vredan i uporan. To je jedini ispravan put do cilja.

Dolazak u TSC i Bačku Topolu pokazao se kao pravo rešenje za momka rođenog pre 28 godina u Sremskoj Mitrovici.

- Pun pogodak za mene bio je dolazak u TSC. Drago mi je zbog tog kluba, što su u meni dobili reprezentativca. Ovo je velika satisfakcija za njih u klubu, ali i druge igrače da veruju u svoj rad. Posebno za pokojnog trenera Saboa. Pokazatelj da se dobro radi. Sadašnji trener Mladen Krstajić mi je čestitao i poželeo sreću. Što se tiče mene i TSC, od prvog dana sam se lako privikao na novu sredinu, jer je pozitivna i nije mi trebalo mnogo vremena da se snađem.

Desni bek je pozicija koja deficitarna u Srbiji. Malo je vrhunskih fudbalera koji mogu da odgovore zadacima u reprezentaciji.

- Ne mogu ja to da ocenjujem. Ne bi trebalo. Ja sam fudbaler koji igra na toj poziciji i nije na meni da pričam, ili analiziram. Moj posao je da uvek dam svoj maksimum i da odgovorim na svaki zadatak koji pred mene postavi trener - objasnio je Marko Petković.

Za A reprezentaciju Srbije Marko Petković upisao je jednu utakmicu. Debitovao je kod selektora Radovana Ćurčića 13. novembra 2015. godine protiv Češke (1:3) u Ostravi, u prijateljskom meču.

Juventus je u poteri za Interom, i svaki meč mu je izuzetno važan, pa i večerašnji (20.45) protiv Lacija. Kvota na keca je 2,00, iks je 3,45, dvojka 3,80, a 3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Lacio.

Kurir sport / A. Radonić