Žrtva Ankasi, Foto: screenshot

DAVID OSUĐEN NA 17 GODINA

UBIJEN POLICAJAC KOJI JE SVEDOČIO PROTIV SRBINA: Krvava osveta balkanskog kartela u Peruu

Crna Hronika

Peruanski obaveštajac Gregorio Ankasi (49), svedok na suđenju Srbinu Davidu Cufaju (28), navodnom pripadniku balkanskog kartela, koji je prošle godine osuđen na 17 godina zbog šverca dve tone kokaina u Peruu - izrešetan je ispred svoje kuće u Limi. Sumnja se da je likvidacija došla kao osveta za ovo svedočenje, prenosi Elkomersio!

Ankasi je likvidiran u sredu uveče.

- Sumnja se da su ga dvojica atentatora pratila na motoru. Nakon što je izašao iz vozila, oni su otvorili vatru na njega. Nakon rafalne paljbe egzekutori su pobegli, a radnici iz obližnje perionice dotrčali su do Ankasija kako bi mu pružili pomoć - kaže izvor iz medija i dodaje:

- Ankasi je dao telefon radnicima kako bi pozvali njegovu porodicu i rekli im da je upucan.

Pljačka je kao motiv isključena, pišu peruanski mediji, jer napadači ništa nisu ukrali od žrtve - ni automobil, ni novčanik, a ni telefon.

- Ubijeni policajac imao je velike zasluge u borbi protiv narkotika, a bio je i svedok na suđenju Davidu Cufaju, koji je prošle godine u januaru osuđen na 17 godina zatvora. Tako da nije isključeno da je ubijen zbog osvete - kaže izvor i dodaje:

- Ankasi je bio mozak operacije u kojoj je uhvaćen Cufaj! Učestvovao je u obaveštajnom radu i razbijanju srpske kriminalne organizacije u Peruu i iz tog razloga je svedočio tokom suđenja Cufaju.

Inače, Cufaj je povezan i sa misterioznim Srbinom po nadimku Tito, koji je jedan od vodećih narko-bosova u Južnoj Americi.

- Sumnja se da je Cufaj imao veliki uticaj u ovom poslu - kaže izvor.

Kurir.rs/ B .T. Foto: Gregorio Ankasi