Traže selektora

Makedonci otpustili Tošaka

Predsednik Fudbalskog saveza Makedonije Ilčo Đorđijoski tražio je od Velšanina da se preseli u Skoplje, ovaj nije želeo da se povinuje tom zahtevu, čime je sebi praktično potpisao otkaz

Fudbal
> 15:04h

Fudbalska selekcija Makedonije ostala je bez selektora manje od mesec dana uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu! Džon Tošak (63) radio je sa nacionalnim timom naših južnih suseda od avgusta 2011, ali mu je baza sve vreme bila u Španiji.

Predsednik Fudbalskog saveza Makedonije Ilčo Đorđijoski tražio je od Velšanina da se preseli u Skoplje, ovaj nije želeo da se povinuje tom zahtevu, čime je sebi praktično potpisao otkaz. Makedonija je pod Tošakovim vođstvom odigrala osam utakmica, a jedinu pobedu zabeležila je protiv Andore (1:0) u okviru kvalifikacija za EURO 2012.

Kvalifikacije za SP 2014. počinju 7. septembra, kada će Makedonci gostovati Hrvatskoj. Grupu A čine još reprezentacije Srbije, Belgije, Škotske i Velsa. "Orlovi" će na skopskom stadionu Filip Drugi gostovati 16. oktobra, u meču četvrtog kola.