Foto: Profimedia

ZA ZDRAVO LICE

OMILJENE KOZMETIČARKE MEGAN MARKL OTKRILE TAJNU NJENE MLADE KOŽE: Postoji 5 koraka u nezi koje svaka žena treba da ISPRATI!

Pop kultura

Kejt Somervil iz Los Angelesa i Džoana Vargas iz Njujorka sada su otkrile u čemu je tajna lepote holivudske glumice Megan Markl koja je osvojila najbuntovnijeg člana britanske kraljevske porodice.

Stručnjaci otkrivaju kako da "obične žene" prate njenu negu lica.

foto: CBS Printscreen

Prvi korak: čišćenje

"Ako imate masnu kožu, potrebno je dvostruko čišćenje. Ako imate suvu kožu, dovoljno je samo osnovno čišćenje", rekla je Somervil.

Drugi korak: piling

Somervil ističe kako upravo dubinski piling na najbolji način uklanja sloj mrtvih ćelija s lica te ostavlja taj prepoznatljivi sjaj kože. Osim fizičkoga, odlični su i hemijski pilinzi s AHA kiselinama, jer ujednačavaju ten i čine ga sjajnim i glatkim.

foto: Profimedia

Treći korak: hidratacija

Nakon čišćenja i pilinga, neophodno je hidrirati kožu serumima i kremama, a praktična je formula i tonik.

"Hidratacija je ključ i verovatno najvažniji korak koji menja izgled kože", otkriva Somervil.

Četvrti korak: vlaženje

Nemojte brkati hidrataciju s vlaženjem.

"Hidratacija je stvarna količina vode u ćelijama, gde hidratacija čini veći deo lipida i keramida", objašnjava ona. Svaka dobra rutina nege kože pozabaviće se i jednim i drugim: lagani serum za dodavanje vlage, zatim krema ili ulje za "zaključavanje" hidratacije.

foto: Profimedia

Peti korak: zaštita

Tokom čitave godine važno je negovati se kremom sa zaštitnim faktorom, kako se na licu ne bi pojavile hiperpigmentacijske nepravilnosti, naročito ako koristite piling s AHA kiselinama, upozorava Somervil.

"Predlažem maske za lice, a odličan dodatak nezi su "maramica" maske, pune aktivnih sastojaka", ističe druga omiljena kozmetičarka Megan Markl, Džoana. Od ključnih sastojaka ona predlaže retinol, koji je nezaobilazan u antiejdž tretmanima.

Bonus video:

Kurir.rs/K.Đ/Net.hr