Foto: Youtube/The National

vlasti traže osumnjičenog

FBI OBJAVIO SNIMAK: Ovo je čovek koji je postavio bombe na Kapitolu! Postoje dve teorije zašto nikad nisu eksplodirale (VIDEO)

FBI je objavio nove snimke osumnjičenog koji je postavio improvizovane eksplozivne naprave ispred sedišta Republikanskog i Demokratskog nacionalnog odbora noć pre napada na Kapitol.

Planeta

Maskirana osoba s kapuljačom je 5. januara podmetnula dve bombe u blizini sedišta Demokratske i Republikanske stranke. Na snimku se vidi kako se u jednom trenutku zaustavlja kako bi obrisala naočare.

FBI moli za pomoć građana i za više informacija o počiniocu nudi 100.000 dolara.

"Nadamo se da će danas objavljene informacije pomoći nekome da prepozna osumnjičenog", rekao je Stiven D'Antuono, pomoćnik direktora FBI-ja.

Specijalne službe su oko 13 sati, 6.januara, pronašle obe bombe, što je bilo otprilike u vreme kada se gomila pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa obrušila na Kapitol.

Još nije poznato zašto bombe nisu eksplodirale. Jedna od teorija je da su satovi u eksplozivnim napravama bili postavljeni na pogrešno vreme, a druga je da je došlo do problema s baterijama.

Kurir.rs/Index.hr