Foto: Kurir/Jelena Ivić

strašno

KURIR NA MESTU NESREĆE NA ČUKARICI: Ovde je povređeno 8 mališana, strujni udar razbacao decu po brdašcetu! (KURIR TV)

Crna Hronika
> 11:33h

Osmoro mališana uzrasta od pet do 15 godina teško je povređeno u petak uveče na deponiji u Galipoljskoj ulici na Čukarici kada ih je udarila struja iz dalekovoda. Kako su ispričali meštani ovog naselja, dečica su najverovatnije nekim metalnim predmetom pogodila žicu sa dalekovoda.

divlje naselje foto: Kurir/Jelena Ivić

Teška nesreća dogodila se u popodnevnim časovima.

forenzičari tražili dokazefoto: Kurir/Jelena Ivić

- Svi smo bili u svojim kućama, kada smo odjednom videli da varniči iz dalekovoda i čuli stravičnu eksploziju. Istrčali smo do mesta na kome se deca i inače igraju i videli ih razbacane u krugu od nekoliko metara. Najstariji dečak, koji ima 15 godina, od udara struje sleteo je u jarak i ležao na kamenju, a u zemlji i dalje stoji rupa gde je struja udarila - priča Smail, stanovnik ovog divljeg naselja:

- Dečica su bila sa opekotinama i u komi, pa smo odmah pozvali Hitnu pomoć. Uzeli smo decu u ruke i istrčali na ulicu da zaustavljamo pomoć. Dvojica vozača je stala i povezla nas do bolnice. Njima smo naročito zahvalni - priča mladić.

Boban, kome je dvoje dece stare 7 i 8 godina povređeno, kaže da se njegovi mališani oduvek igraju na tom brdašcetu.

otac povređenih mališanafoto: Kurir/Jelena Ivić

- Juče su otišli tamo, kao i svakog dana. Upravo sam se vratio iz bolnice, rekli su mi da su deca teško i da se javim ponovo oko 14 časova. Ranije nije bilo problema sa strujom, nije mi jasno šta se dogodilo - ispričao je očajni otac.

put ka mestu nesrećefoto: Kurir/Jelena Ivić

Komšije kažu da su sinoć i jutros na uviđaju bili policajci i forenzika.

- Prvo se pričalo da su deca kamenjem gađala dalekovod, a sada neko kaže da su zapravo slučajno pronašli neki zaostali metak i bacili ga na žicu. Forenzičari su detaljno pretraživali, a još uvek se ne zna da li je u pitanju metak ili neki metal - rekle su nam komšije.

Da podsetimo, prva informacija bila je da su dečica povređena u požaru, ali kasnije se ispostavilo da je u pitanju strujni udar.

Kurir.rs/ J.Ivić/ Foto: J.I.