Foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić

TUŽNO

GODIŠNJI POMEN BRAČNOM PARU IZ TELEVIZORKE: Aleksandar i Marija zajedno nastradali u požaru

Crna Hronika

Aleksandru i Mariji Nesimovski, bračnom paru koji je nastradao u stravičnom požaru u zgradi Televizorki na Novom Beogradu, porodica će danas održati jednogodišnji pomen na Centralnom groblju.

Da podsetimo, stravični požar dogodio se 21.marta prošle godine, a u njemu je ukupno nastradalo sedmoro ljudi. U vatrenoj stihiji stradao je bračni par Marija (45) i Aleksandar (47) Nesimovski, kao i porodica Stojanović - Aleksandar (26) i njegovi roditelji Ljiljana (51) i Zoran (52), nepokretni Zoran Stanisavljević (61) u čijem je stanu i izbio požar, a tri nedelje kasnije preminula je i komšinica Leposava Lazarević (88).

bračni par zajedno stradaofoto: Kurir

- Danas ćemo obeležiti godinu od njihovog stradanja. Aleksandar i Marija su tri sata umirali, zarobljeni na poslednjem spratu, boreći se sa vatrenom stihijom. Do zadnjeg momenta su se borili da prežive - rekao je za Kurir Branislav Nesimovski, Aleksandrov otac i istakao da će pomen biti obeležen u krugu porodice.

Čudom preživela Anja ostala kod druga zbog policijskog časa

Tragediju u Televizorki preživela je Anja Stojanović, čiji su roditelji i brat poginuli, jer je kobne večeri zakasnila da se vrati kući zbog policijskog časa. Kako je devojka ispričala, ona je bila kod druga, a kada je videla da je prošlo 17 časova, odlučila je da provede noć tu. Javnost je izuzetno potresla njena tužna životna priča, te su pokrenute brojne akcije da joj se pomogne.

Komšije iz zgrade Televizorke na Novom Beogradu, u maju prošle godine, u saradnji sa JKP Gradsko zelenilo posadile su drveće u znak sećanja na preminule prijatelje i rođake.

požarfoto: Nemanja Nikolić

Sedam platana posađeno je na prostoru ispred zgrade, a Zelenilo je obezbedilo i sadnju dva žbuna za dva kućna ljubimca porodice Stojanović koja su poginula sa svojim vlasnicima.

Podsetimo, požar u zgradi je krenuo sa sedmog sprata i oštetio više spratove, a sumnjalo se da su ga izazvale neispravne instalacije.

Kurir.rs/ J.Ivić/ Foto Ana Paunković, Nemanja Nikolić, Kurir, čitalac Kurira