Foto: Privatna arhiva

anketa

GRAĐANI SRBIJE UZ DEKA MILUTINA: Ne treba da odgovara, branio je svoj dom!

Crna Hronika

Građani Srbije digli su se na noge posle slučaja deke Milutina Cvetkovića (87) koji je prošlog vikenda u Lebanu upucao provalnika Dalibora S. (34).

Stručnjaci su se već složili da je ovde reč o nužnoj odbrani i da je dekica, inače bivši policajac branio svoju nepokretnu suprugu, sebe i njihov dom. Građani sa kojima je Kurir razgovarao pružili su punu podršku Cvetkoviću!

Aleksandar Dimić, Novi Sad

Dimićfoto: Slađana Stojanović

- Naravno da podržavam deda Milutina. Pratim taj slučaj i kada čitam verujte mi da bih i ja tako reagovao. Pa ko bi dozvolio da ugleda lopova ispred sebe, s podignutom sekirom i fantomkom na licu, a da ne reaguje. Opravdavam njegov postupak i priključujem se svima koji traže pravdu za Milutina.

Nevenka Ilić, Beograd

Ilićfoto: Kurir

- Čovek ima pravo da se brani ako mu neko upadne u privatni posed i još mu preti i hoće da ga bije. U redu je i da ne odgovara za to, pa neće da čeka da bude ubijen.

.

x Olivera Kocić, Beograd

Kocićfoto: Kurir

- Moje mišljenje je da ne treba da odgovara, on je branio svoj posed. Kako je mogao da mu upadne u kuću, šta je tražio kod njega? Mogao je da mu pobije porodicu. Ako ga je ranio i ne bi trebalo da odgovara za to.

x Ivica Jovanović, Prokuplje

Uz Milutinafoto: Biljana Roganović

- Apsolutno podržavam dedu koji je odbranio svoju nepokretnu suprugu i svoju imovinu. Građani moraju da štite svoju imovinu i život. Nadam se da će država uzeti to u obzir.

x Milić Ilić, Prokuplje

Ilićfoto: Biljana Roganović

- Da, deda je bio u pravu. Svako bi tako postupio. On je branio svoju kuću. Ne sme da bude sankcionisan zbog toga, jer ako lopovi znaju da građani smeju da se brane, neće baš tako lako da upadaju.

x Irena Rančić, Lučani

Rančićfoto: Denis Čeković

- Ako je neko neovlašćeno upao u tuđ posed, maskiran, pod okriljem mraka, i naoružan jasno je da nema časne namere. Nemam dilemu u vezi sa davanjem mogućnosti da se žrtva brani svim raspoloživim sredstvima. O posledicama treba da razmišlja pljackaš, a ne žrtva.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto Kurir

Bonus video: