Foto: Printsceen

neverovatno

VELIKI SKANDAL NA POMOLU! Pivskom flašom gađao džamiju u BIH, a sada je dobio poziv za nacionalni tim! Pa, ovo nema nigde... VIDEO

Poziv selektora Austrije Franka Fode koji je uručen kapitenu bečkog Rapida Dejanu Ljubičiću za predstojeće kvalifikacione mečeve nije ostao nezapažen ni u Bosni i Hercegovini.

Fudbal
> 20:13h

Ali ne zbog toga što je Ljubičić odbio poziv reprezentacije BIH, već zbog skandala u kom je učestvovao pre četiri godine kada je najeverovatnije sa još jednim prijateljem flašama gađao džamiju u Kiseljaku. Momak rođen u Beču, čiji roditelji su Hrvati iz BIH, bio je tada na odmoru u rodnom kraju kada je kamera zabeležila ovaj vandalski čin o kom se i dalje priča.

Ljubičić je tom prilikom uputio izvinjenje javnosti, ali vest o tom vandalskom činu je obišla region. Naravno, i Austriju za koju bi ovaj fudbaler mogao da debituje u mečevima protiv Škotske, Danske i Farskih Ostrva.

- Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, želeli smo nešto da pojedemo. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo je mračno. Poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao hrišćanin, poštujem svaku religiju - rekao je tada Ljubičić.

U nastavku pogledajte neke od njegovih najboljih fudbalskih poteza:

Kurir sport