Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans

razotkriveni

PRLJAVI PLAN: MILO ĐUKANOVIĆ VRBUJE ALEKSU BEČIĆA? DPS vrši pritisak, pozvao demokrate na razgovor o koaliciji u Nikšiću!

Crna Gora
> 10:05h

Poziv potpredsednika Demokratske partije socijalista Jefta Erakovića upućen lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću da otpočnu dijalog o saradnji i mogućoj koaliciji mogao bi da razotkrije zašto su u kampanji za nikšićke izbore i jednima i drugima glavna meta bili Demokratski front, Srbija i njen predsednikm Aleksandar Vučić.

Naš izvor kaže da su ovi napadi posebno dobili na intenzitetu kad je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić objavio transkripte razgovora Alekse Bečića i tadašnjeg gradonačelnika Budve Dragana Krapovića iz 2017.

- U tim razgovorima oni se dogovaraju o nameštanju posla za izgradnju hotela u Bečićima. Očigledno da pod pritiskom tužilastva demokrate otpočinju programski zaokret i traže novi koalicioni potencijal koji bi im garantovao da će izbeći krivično-pravnu odgovornost. Ipak, očekujemo da će se Bečić ubrzo oglasiti i saopštiti javnosti da li će u koaliciju s DPS-om - naglašava naš izvor.

Pregovori predstavnika koalicija "Za budućnost Nikšića” i "Mir je naša nacija” oko formiranja lokalne vlasti u Nikšiću trebalo bi da počnu danas, najavio je nosilac liste ZBNK Marko Kovačević.

Na nedeljnim izborima “Evropski tim za Nikšić osvojio je 18 mandata, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta “Za budućnost Nikšića (ZBNK)” 11, “Mir je naša nacija (MNN)” 10, a “Crno na bijelo” i “Narodni pokret” po jedan. SDP je ostao ispod cenzusa sa 2,7 odsto glasova.

Kurir.rs