Foto: MUP Srbije

apelacioni sud

UKINUTA PRESUDA MALOM UGARU: Sinu ubijenog pripadnika zemunskog klana ponovo će se suditi zbog TRGOVINE NARKOTICIMA

Crna Hronika

Milanu Ugarkoviću (36), zvanom Mali Ugar, ponovo će se suditi za trgovinu heroinom pošto je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je bio osuđen na tri godine i osam meseci zatvora.

Mali Ugar je inače sin ubijenog pripadnika "zemunskog klana" Dragana Ugarkovića Ugara, a uhapšen je 28. avgusta 2019. u Beogradu kad je policija u njegovom "golfu 7" pronašla skoro 18 grama heroina i više od 37 grama smese kofeina i paracetamola, koja služi za mešanje narkotika kako bi se dobila veća količina.

Prema nezvaničnim informacijama, heroin je bio skriven u posebno napravljenim pregradama kod klime.

Stariji Ugar izrešetan

Milan Ugarković je nadimak dobio po svom ocu Draganu Ugarkoviću Ugaru koji je pripadao staroj zemunskoj ekipi i zajedno sa Jovanom Guzijanom Cunerom bio vođa zemunskog klana.

Ubijen je 1999. u sačekuši u Novom Beogradu, a ubistvo nekadašnjeg je ostalo nerešeno.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, koji je naložio novo suđenje, između ostalog navodi se i da je u presudi sporno da li su policijski službenici, pošto su zaustavili automobil kojim je upravljao Ugarković i njegovog odvoženja na parking SUP-a, izvršili pretres vozila i da li se radi o prikupljanju dokaza u skladu sa zakonom.

- Po nalaženju Apelacionog suda, u ovom slučaju, prvostepeni sud morao je da nesumnjivo utvrdi da li se u konkretnom slučaju radi o pregledu vozila u smislu ovlašćenja policije ili se radi o radnji prikupljanja dokaza koja se vrši po posebnim procesnim pravilima za prikupljanje dokaza, što je od suštinskog značaja za ocenu prvostepenog suda da li su dokazi prikupljeni u skladu sa zakonom, odnosno da li mogu biti korišćeni ili ne kao zakonit dokaz u ovom postupku, o čemu prvostepeni sud u obrazloženju mora dati jasne i argumentovane razloge. U ponovnom postupku prvostepeni sud će otkloniti navedene povrede na koje mu je ukazano rešenjem Apelacionog suda, te će nakon svestrane i pravilne ocene izvedenih dokaza biti u mogućnosti da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku za koju će dati jasne i argumentovane razloge - naveo je Apelacioni sud u obrazloženju odluke.

(Kurir.rs/J.S.)