Foto: Printscreen Twitter/@thejournal_ie

boing 757

TRAMPOV LUKSUZNI AVION PRIZEMLJEN Smatran je krunom bogatstva bivšeg američkog predsednika, evo zašto se ne koristi (FOTO, VIDEO)

Luksuzni, posebno opremljeni avion bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, opremljen detaljima od 24-karatnog zlata, prizemljen je u Orandž kauntiju, nedaleko od Njujorka.

Planeta

Trampov lični "boing 757" uvek je smatran krunom njegovog bogatstva, a on ga je koristio kao prostor za pretenciozna fotografisanja, predizborne skupove, VIP ture i za kadrove na kojima jede svoj Big Mek i KFC pozlaćenim escajgom, prenosi CNN.

Tramp je voleo da prikazuje enterijer aviona sa posebno dizajniranim kožnim sedištima krem boje, pozlaćenim toaletima i detaljima od 24-karatnog zlata.

foto: Profimedia

Avion je sada prizemljen jer jednom motoru nedostaju delovi, a drugi je konzerviran i umotan u plastiku.

foto: Profimedia

Troškovi remonta i popravke procenjuju se na milionske iznose, a poznato je da je pandemija kovid-19 nanela štetu ugostiteljstvu, grani kojom se bavi veliki broj njegovih preduzeća.

Predstavnik Trampove organizacije nije odmah odgovorio na zahtev CNN da odgovori zašto se avion ne koristi, niti popravlja i da li Tramp namerava da ga uskoro dovede u operativno stanje.

Kurir.rs/Tanjug