Foto: Promo

nova serija

NEVIĐENA TRANSFORMACIJA: 4 sata bilo je potrebno da se BORIS Isaković PREOBRATI U SLOBODANA MILOŠEVIĆA!

Pop kultura

Nakon 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće prikazana mini TV serija "Porodica" reditelja i scenariste Bojana Vuletića.

foto: Promo

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici nalaze se u vili Mir na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a nova vlast želi samo da ga vidi iza rešetaka i isporuči Hagu. Serija "Porodica", koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja, a najteži zadatak imali su Lana Rakanović i Sendi Kumalakante da od glavnog glumca Borisa Isakovića naprave Slobodana Miloševića.

foto: Promo

- Silikonska maska nije nepoznata u srpskoj kinematografiji, rađene su više ili manje uspešno. Maska je i čudovište i starenje i povreda na glumcu, sve što zahteva silikonsku protezu na licu ili telu glumca. Ali i perika i šminka treba da odaju utisak. Pred nama nije bilo lak zadatak. Morali smo da napravimo da Boris podseća na Miloševića - pričaju Lana i Sendi za Kurir.

foto: Promo

Pripreme za snimanje su trajale od decembra 2019. do aprila 2020, a umalo da i sve propadne zbog korone.

- Materijal smo jedva nabavili iz Londona, jer se sve dešavalo usred opšteg zatvaranja celog sveta usled pandemije. Sam proces apliciranja maske trajao je četiri sata, i tako 20 dana, a naš radni dan je imao 17 sati. Imali smo dosta sreće sa vremenom, jer toplota nije prijatelj ni šminki, a kamoli maski, ali smo nekako izbegavali vrućinu, počinjali smo veoma rano, a kada smo snimali u julu i avgustu, radili smo uglavnom noću, tako da nam je sve išlo u prilog - otkrivaju maskeri i zaključuju:

foto: Promo

- Tokom snimanja cela ekipa se već bila navikla da je Boris Sloba i svi smo ga oslovljavali sa "predsedniče", ali je prava potvrda da smo uradili nešto dobro došla kada smo snimali scene sa statistima, koji su svi bili oduševljeni.

foto: Promo

U seriji vizuelnu transformaciju su doživele i Mirjana Karanović i Tijana Marković, koje igraju Miru Marković iMariju Milošević.

foto: Promo

Serija "Porodica", zajednički projekat produkcijske kuće "Fajerflaj" i Telekoma Srbija, istovremeno će premijerno biti emitovan od 29. marta svakim danom na Superstar TV i RTS 1.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov/ Foto: Promo

BONUS VIDEO: