Foto: EPA/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

pandemija

VANREDNO STANJE ZBOG TURISTA Majami Bič uveo policijski čas, ali da bi se ulice ispraznile morala je da reaguje policija! (VIDEO)

Grad Majami Bič na jugu Floride proglasio je u subotu vanredno stanje zbog prevelike posete turista tokom prolećnog raspusta, dok i dalje traje pandemija korona virusa.

Planeta
> 10:47h

Gradonačelnik Majami Biča Den Gelber saopštio je da je u tom popularnom turističko-zabavnom mestu uveden policijski čas od 20 časova u subotu, a šetališta duž plaže su zatvorena, prenosi portal "Jahu njuz".

foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Obe mere biće na snazi najmanje tri dana, rekao je gradonačelnik i potvrdio da su u toku razgovori da se restriktivni režim produži.

Nakon iznenadnog uvođenja policijskog časa, na ulicama Majami Biča je ipak ostala gomila ljudi, pa je morala da reaguje i policija koja je blokirala ulice i pokušala da ih rastera biber-municijom.

Zvanični podaci pokazuju da su delovi južne Floride i dalje žžarišta širenja korona virusa, a od početka pandemije u ovoj američkoj saveznoj državi potvrđeno je više od dva miliona slučajeva kovida-19.

Kurir.rs/Tanjug