Foto: Printscreen Facebook

razgovor sa građanima

VESIĆ SAOPŠTIO NOVE MERE: Od sutra u 6 sati otvara se sve osim ugostiteljskih objekata i tržnih centara

Beograd
> 18:50h

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić organizovao je večeras još jedan uživo razgovor na Fejsbuku sa građanima tokom kog je odgovarao na pitanja vezana za život u Beogradu.

Vesić je na početku lajva rekao da je tokom razgovora premijerke Ane Brnabić i članova medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno da će od sutra u 6 sati biti otvoreno sve osim ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

Zamenik gradonačelnika se zahvalio premijerki na razumevanju za privredu i dodao da će sredinom nedelje biti održan još jedan sastanak na kome će biti ponovo razmatrana epidemiološka situacija.

- Dom zdravlja u Borči će početi da radi tokom aprila - odgovorio je Vesić na pitanje meštana tog naselja i dodao da će pored novog doma zdravlja biti izgrađen i vrtić.

Kanalizacija u naseljima na levoj obali Dunava biće prema njegovim rečima završena u naredne dve godine.

Problem sa divljim deponijama u Beogradu uskoro bi mogao da bude rešen.

- Tražimo izmenu Zakon o prostornom planiranju i ubuduće nijedan investitor neće moći da dobije upotrebnu dozvolu ako ne dokaže da je otpad predao na deponiju za gađevinski otpad - rekao je Vesić.

Vraćanje predratne fontane na Terazije nije moguće zbog frekvencije saobraćaja, a orlovi će na kupole Starog dvora biti vraćeni tokom predstojeće rekonstrukcije, glasio je odgovor jednom Beograđaninu.

Vesić je najavio i renoviranje Kalenić i Bajlonijeve pijace ispod koje će biti napravljena i velika garaža sa oko hiljadu parking mesta.

- Radi se na tome da Lazarevac i Mladenovac dobiju fabriku - rekao je Vesić i dodao da se pregovara da veliki svetski proizvođač sokova otvori pogon u Grockoj.

(Kurir.rs)