Foto: MSP

ZAHVALNOST NA PODRŠCI

SELAKOVIĆ SA LO KAŠOM: Srpski šef diplomatije i italijanski ambasador o ekonomskoj saradnji

Politika

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je u današnjem razgovoru sa Karlom Lo Kašom, ambasadorom Italije u Beogradu da je ta zemlja jedan od najvažnijih partnera Srbije, naš drugi spoljnotrgovinski partner, drugi najveći strani poslodavac i država koja nas snažno podržava na putu evropskih integracija.

Posebno je podvukao činjenicu da u Srbiji posluje čak 1.789 aktivnih italijanskih privrednih društava sa više od 26.000 zaposlenih i naglasio da će naša zemlja nastojati da i ubuduće obezbeđuje povoljne uslove za nastavak podrške italijanskim investitorima u Srbiji.

Selaković je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, istakao interes Srbije za održavanje Četvrte zajedničke sednice dve vlade u Beogradu, koja bi pružila dodatni impuls saradnji na institucionalnom nivou i poslala snažnu poruku italijanskim privrednicima da nastave da ulažu u Srbiju.

Govoreći o evropskom putu Srbije, on je zahvalio Italiji na kontinuiranoj podršci, ali i zalaganju da Srbija u prethodnoj godini otvori nova poglavlja, čime se još jednom pokazala kao država koja iskreno podržava proces proširenja EU.

Selaković je podvukao da bi za Srbiju bilo veoma značajno aktivno postavljanje Italije prema drugim državama članicama EU i Evropskoj komisiji u cilju definisanja načina primene nove metodologije i valorizacije dosadašnjeg napretka Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećoj poseti šefa srpske diplomatije Italiji, a Selaković je dodao da očekuje da tokom ove godine dođe i do uzvratne posete italijanskog ministra Luiđija Di Maja Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)