Foto: Printscreen Youtube

ozbiljna optužba

PUTINOV KUVAR OPTUŽUJE BAJDENA ZA POKUŠAJ OTMICE Ruski biznismen podneo prijavu protiv nekoliko američkih zvaničnika!

Ruski biznismen Jevgenij Prigožin poznat na Zapadu i kao "Putinov kuvar", podneo je prijavu Istražnom komitetu Rusije protiv grupe američkih građana, pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji organizuju njegovu otmicu.

Planeta
> 08:54h

Kako navode iz saopštenja Prigožinove firme Konkord, on je prijavu podneo protiv američkog predsednika Džoa Bajdena, šefova FBI, CIA i Ministarstva pravde SAD Kristofera Reja, Vilijama Bernsa i Merika Garlanda.

foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

On je pozvao Istražni komitet Rusije da podigne krivičnu prijavu protiv navedenih lica po članovima zakona koji sankcionišu "pripremu za otmicu" i "trgovinu ljudima".

Federalni istražni biro SAD ponudio je nagradu od 250.000 dolara svakome ko pomogne u hvatanju Prigožina.

Prigožin tvrdi da ni na teritoriji Rusije, ni na teritoriji SAD nije počinio nikakav prestup i da ovi američki građani nameravaju da ga "nezakonito liše slobode pod izmišljenim razlogom, bez ikakvih objektivnih sumnji u izvršenje prestupa".

Ko je "Putinov kuvar"?

Jevgenij Prigožin je ruski preduzetnik u medijima poznat kao "Putinov kuvar". Prigožin je dobio taj nadimak jer je bio zadužen za ketering i svečane ručkove u Kremlju na raznim prijemima. I sam ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da poznaje Prigožina, ali ga "ne smatra svojim prijateljem".

Kurir.rs/Tass