Foto: Provimedia

apel

PUSTITI VAKCINISANE NAVIJAČE NA STADION! FS Albanije pozvao vlasti da dozvole prisustvo publike na meču sa Engleskom!

Fudbal

Fudbalski savez Albanije pozvao je vlasti te zemlje da puste navijače koji su se vakcinisali protiv korona virusa na utakmicu protiv Engleske u Tirani, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Savez je pitao premijera Edija Ramu za pomoć da se popuni 30 odsto kapaciteta, oko 6.500 mesta, Nacionalne arene u Tirani, za utakmicu protiv Engleske u nedelju.

"Predložio bih da sve vakcinisane osobe, profitirajući od masovne vakcinacije koju kao Vlada obavljate, prisustvuju utakmici na stadionu", naveo je predsednik Saveza Armand Duka u pismu albanskoj vladi.

Ministarstvo zdravlja Albanije odbilo je predlog Fudbalskog saveza o prisustvu navijača na stadionu zbog porasta broja zaraženih.

"Uveren sam da ćete razmotriti ovaj zahtev za dobrobit albanskog fudbala i za ljubav naših navijača prema crveno-crnom dresu reprezentacije", naveo je predsednik albanskog saveza.

Selektor Albanije Edoardo Reja nedavno je rekao da bi navijači motivisali njegove igrače i da fudbal bez navijača ne postoji.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, Albanija će u Grupi I početi u četvrtak utakmicom u Andori. U nedelju će biti domaćin Engleskoj, a naredne srede gostovaće u San Marinu. U toj grupi su još Poljska i Mađaska.

Kurir sport/Beta