Foto: Marina Lopicic

pravi izbor

VELIKI OBRT, NEMANJA VIDIĆ NIJE JEDINI IZBOR: Idealan kandidat za predsednika FSS je VLADIMIR JUGOVIĆ!

Popularni Juga je dovoljno mlad da ima energiju da pokrene neke stvari u srpskom fudbalu, a opet iskusan da zna kako bi to trebalo da se uradi

Fudbal

Veliki obrt u srpskom fudbalu. Stav Nemanje Vidića, da se ne oglašava povodom sve učestalijih želja javnosti da preuzme FS Srbije, izbacilo je u prvi plan Vladimira Jugovića. Čoveka koji na prvi pogled deluje kao idealan kandidat za predsednika FS Srbije, jer osoba čiste biografije, uz čije ime se ne vezuju afere.

foto: Marina Lopičić

Vladimir Jugović svetski je poznato ime, čovek od integriteta, prepoznatljiv u fudbalskim krugovima širom planete, govori strane jezike, cenjeno je fudbalsko ime. Dva puta je bio prvak Evrope i isto toliko puta osvajač svetskih klupskih titula sa Crvenom zvezdom i Juventusom, čovek koji je za reprezentaciju igrao 11 godina, bio učesnik SP 1998. i EP 2000.

foto: Profimedia

Posle zvanične ostavke Slaviše Kokeze, počelo je sa licitiranjem imena kandidata za funkciju predsednika FSS. I to je sasvim normalno, to je posao novinara i medija. Narod interesuje kuda će srpski fudbal i sa kim na čelu. Nemanja Vidić želi čistku na svim nivoima, Zoran Laković će teško napustiti funkciju u UEFA, Zvezdan Terzić ima sjajne rezultate sa Crvenom zvezdom... Pored Vladimira Jugovića, tu su i Vladan Lukić i Marko Pantelić. I to je za sada to, od kandidata, dok ne ispliva još neko novo ime.

foto: Starsport©

Popularni Juga u odličnim je odnosima sa selektorom srpske fudbalske reprezentacije Draganom Stojkovićem Piksijem i direktorom Stevanom Stojanovićem. A, to nije zanemarljiva činjenica, čak štaviše, mogla bi da se ispostavi i kao ključna. Ovaj trio odlično se poznaje iz vremena kada su igrali u zajedno Crvenoj zvezdi, a potom u različitom periodu i vodili klub iz Ljutice Bogdana.

Vladimir Jugović (51) je u najboljim godinama, dovoljno mlad da ima energiju da pokrene neke stvari u srpskom fudbalu, a opet iskusan da zna kako bi to trebalo da se uradi. Sa druge strane, popularni Juga je godinama unazad van tokova srpskog fudbala i uvek je bio kritički nastrojen prema svim negativnostima koje su se pojavljivale u tom sportu. Decenijama živi u Beču i Monaku, daleko od svih dešavanja u fudbalskoj Srbiji. Pitanje je samo, šta želi Vladimir Jugović i ima li nameru da napusti udobnost porodice i vrati se u srpski fudbal... Daleko je jun, a kamoli septembar.

Kurir sport / A. Radonić