Foto: @starsport

da li je baš tako

SRBIJA OTPISANA ZA MUNDIJAL! Motiv više za Orlove: Prema ovim projekcijama ni baraž nam neće pomoći! Evo ko ide u Katar!

Srbija ima jako malo šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Fudbal

Ne očajavajte odmah ovo je samo istraživanje specijalizovanog portala "Gracenote live", koji se bavi statistikom kroz kompletnu istoriju fudbala,

Oni smatraju da srpski fudbaleri nemaju šanse da izbore vizu na Mundijal u konkurenciji Portugala, Republike Irske, Azerbejdžana i Luksemburga, pre svega zbog Portugala.

U prilog tome govori da su Portugalu, rivalu Srbije u kvalifikacionoj grupi, dali čak 82 odsto da će završiti kao prvi u grupi.

Na osnovu toga, samo tri selekcije dobile su jače predikcije – Francuska (84%), Španija (85%) i Belgija (88%).

Pored njih, najbliži Svetskom prvenstvu prema njihovom mišljenju su Nemačka (77%), Italija (75%), Holandija (74%), Engleska (74%), Danska (68%), dok se Hrvatskoj daje "samo" 57 odsto.

Zanimljivo, iz "Gracenote"-a ne veruju da Srbija može ni preko baraža do Mundijala, jer su prednost dobili Švajcarska sa 46 odsto, Austrija sa 44 i Vels sa 37.

Koliko ne veruju u uspeh izabranika Dragana Stojkovića Piksija govori da je našeg tima uopšte nema na listi, ali takođe ni respektabilnih reprezentacija kao što su Poljska i Ukrajina.

Dodatni motiv za fudbalere Srbije pred start kvalifikacija i meč sa Republikom Irskom na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45

Kurir sport