Foto: Profimedia

HIT

HRVAT ZABIBERIO HRVATIMA Ja čak i ne govorim slovenački!

Slovenija je prvi put u istoriji uspela da savlada Hrvatsku (1:0), a pre meča kvalifikacija za SP, koji je odigran u sredu uveče, skor protiv "vatrenih" joj je bio dva remija i četiri poraza.

Fudbal
> 07:14h

I dok u Hrvatskoj ne mogu da se saberu od šoka i ispaljuju žestoke kritike na račun svojih fudbalera, Slovenci slave Hrvata.

Naime, jedini strelac na toj utakmici bio je 22-godišnji Sandi Lovrić. Radi se o momku koji se rodio u Lincu, a igrao je za sve mlađe selekcije Austrije, pa čak i za U21 reprezetaciju te zemlje.

Ipak, na kraju je odlučio da kao senior obuče dres Slovenije i već je odigrao sedam mečeva, postigao dva gola, od kojih je ovaj drugi završio u analima.

Roditelji mladog igrača Lugana su se iz Hrvatske u potrazi za poslom doselili u Piran, a potom su otišli u Linc, gde je Sandi rođen. Kao klinac često je letovao u Sloveniji, zavoleo je tu zemlju i na kraju odlučio da igra za "deželu".

- Moji roditelji potiču iz Hrvatske. Otišli su da rade u Piran, pa ih je životni put odveo u Austriju. Veliki dio moje porodice živeo je ili još živi u Sloveniji, moja povezanost sa Slovenijom je jaka, kao i moja želja da igram za reprezentaciju - pričao je ranije je Lovrić za 24.si.

Dodao je kako ne govori slovenački, ali priča hrvatski.

Kurir sport