Foto: Ana Paunković, Ilustracija

mup

HAPŠENJE ZBOG MALVERZACIJA: Pomoću fiktivnih faktura oštetili POZNATU DROGERIJU za 33 miliona dinara

Crna Hronika
> 16:16h

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su N. Z. (42) iz Beograda i D. К. (57) iz Novih Banovaca zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili "DM drogerie markt" za 32.856.326 dinara.

N. Z, bivše odgovorno lice drogerije, tereti se da je počinio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, a D. К, odgovorno lice privrednog društva "Кantar viljuškari", uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je D. К. od oktobra 2018. do kraja avgusta 2020. godine N. Z, prema prethodnom dogovoru, izdavao fiktivne fakture za usluge dezinfekcije prostorija i košenje trave za "DM drogerie markt" koje nisu izvršene. Na taj način N. Z. je stekao protivpravnu imovinsku korist od 17.121.254 dinara, a taj novac je potom, kako se sumnja, nakon što je uplaćen na račun njegovog privrednog gazdinstva, trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina kako bi prikrio nezakonito poreklo imovine.

N. Z. se takođe tereti da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15.735.072 dinara, koja nije isporučena "DM drogerie markt", već ju je kako se sumnja prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)