Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

svaka čast

NA MARAKANI PONOSNI NA REPREZENTATIVCE: Čak 33 fudbalera Crvene zvezde igraju za svoje nacionalne timove!

Tokom marta su se okupile brojne selekcije različitih uzrasnih kategorija, iz Ljutice Bogdana prezadovoljni na činjenicu da je ogroman broj fudbalera pokazatelj da su crveno-beli rasadnik vrhunskih fudbalera

Fudbal

Iz prvog tima crveno-belih poziv je dobio Milan Gajić koji je prošao sve selekcije u reprezentaciji Srbije. Bio je član zlatne generacije sa Novog Zelanda, a konačno je zaigrao i za A reprezentaciju. Debitantsku utakmicu zabeležio je protiv Irske u pobedi našeg nacionalnog tima sa 3:2 u meču na Marakani. Pored njega poziv za Kanadu dobio je Milan Borjan koji je do sada odigrao 43 utakmice u dresu reprezentacije, a reprezentativci su i Gelor Kanga i El Fardu Ben.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Selekcija Srbije do 21 godine okupila se za prijateljsku utakmicu protiv Turske koju igraju 30. marta u Antaliji, a na spisku selektora našli su se Miloš Gordić i Željko Gavrić. Poziv bi verovatno stigao i za defanzivca Strahinju Erakovića koji je povređen neko vreme. Poziv za reprezentaciju Crne Gore do 21 godine dobio je Nikola Krstović, a njegova selekcija će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gde dočekuju Bosnu i Hercegovinu 29. marta.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Na okupljanju ekipe do 19 godina na spisku srpske reprezentacije našli su se Andrija Katić, Uroš Lazić, Aleksandar Lukić, Uroš Blagojević, Nikola Stanković, Miloš Pantović i Ilija Babić. Pripremnu utakmicu odigrali su 10. marta protiv Rumunija na gostujućem terenu, a rezultat je bio 0:0. Smotru je propustio Andrija Radulović zbog povrede.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Na spisku reprezentacije Srbije do 18 godina, našli su se Marko Ćopić, Stefan Despotovski, Vukašin Krstić, Nikola i Jovan Mituljikić, Mateja Bačanin i Nikola Knežević, dok su se u nacionalnom timu Srbije za godinu dana mlađe fudbalere odazvali: Viktor Radojević, Petar Graonja, Matija Gluščević i Marko Lazetić. Poziv za reprezentaciju do 17 godina dobio je Dragoljub Radoman.

Mlađi kadeti reprezentacije Srbije (U16) ostvarili su sjanan rezultat u pripremnom meču savladavši Rumuniju sa 3:0. Na spisku selektora bili su igrači Stefan Marinković, Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, Mirko Nikolašević, Jovan Mijatović i Mateja Bubanj, a odsutan zbog povrede bio je Jovan Šljivić. Sjajnu partiju pružili su Mateja Bubanj i Mirko Nikolašević koji su postigli po pogodak. U istoj uzrasnoj kategoriji, ali za reprezentaciju Crne Gore, poziv je dobio Luka Lečić.

ZVEZDINI REPREZENTATIVCI:

Seniori - Milan Gajić (Srbija), Milan Borjan (Kanada), Gelor Kanga (Gabon), El Fardu Ben (Komori).

Do 21 godine - Miloš Gordić, Željko Gavrić (Srbija), Nikola Krstović (Crna Gora).

Do 19 godina - Andrija Katić, Uroš Lazić, Aleksandar Lukić, Uroš Blagojević, Nikola Stanković, Miloš Pantović, Ilija Babić (Srbija).

Do 18 godina - Marko Ćopić, Stefan Despotovski, Vukašin Krstić, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Mateja Bačanin, Nikola Knežević (Srbija).

Do 17 godina - Viktor Radojević, Petar Graonja, Matija Gluščević, Marko Lazetić (Srbija), Dragoljub Radoman (Crna Gora).

Do 16 godina - Stefan Marinković, Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, Mirko Nikolašević, Jovan Mijatović, Mateja Bubanj (Srbija), Luka Lečić (Crna Gora).

Kurir sport/www.crvenazvezdafk.com