Foto: www.kvkradnicki.com

naklon do poda

RADNIČKI POTOPIO HRVATE I POSTAO PRVAK REGIONA: Najveći uspeh srpskog klupskog vaterpola od evropske titule Zvezde 2013!

Kragujevčani postali prvi srpski klub koji je osvojio regionalnu ligu

Ostali sportovi

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca uradili su nemoguće! Postali su šampioni Regionalne lige, tako što su na fajnal-foru u Zagrebu do titule stigli pobedivši dve najbolje hrvatske ekipe - Mladost i Jug!

Radnički je prvi i jedini srpski klub koji osvojio ovo takmičenje i na taj način se pridružio Jugu iz Dubrovnika (četiri puta), Primorju iz Rijeke (četiri puta), Jadranu iz Herceg Novog (dva puta), italijanskom Pro Reku (jednom) i ekipi Mladosti iz Zagreba (jednom).

Sjajni Šumadinci predvođeni trenerom Urošem Stevanovićem u finalu su nadigrali velikog favorita, ekipu Juga iz Dubrovnika, rezultatom 14:12. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Radulović sa četiri gola, Filip Janković je dodao tri, a Strahinja Rašović postigao je dva pogotka. Za najboljeg igrača turnira proglašen je golman srpskog tima Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Dan ranije, Kragujevčani su u triler završnici bili bolji od Mladosti iz Zagreba, posle velike drame u izvođenju peteraca (14:13).

Ovaj uspeh Kragujevčana je najveći klupski uspeh srpskog vaterpola od osvajanja titule prvaka Evrope vaterpolista Crvene zvezde 2013. godine. Tada su na bazenu na Tašu, u neverovatnoj atmosferi, nošeni frenetičnim navijanjem više od 5.000 ljudi, crveno-beli u finalu savladali Jug iz Dubrovnika, rezultatom 8:7.

foto: @starsport

Valja pomenuti da su vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili LEN Kup Evrope 2013. godine pošto su dva puta pobedili italijansku Florenciju (8:4, 7:6), dok su u sezoni 2014/2015 u finalu Lige šampiona poraženi od španske Barselonete rezultatom 7:6.

Kurir sport