Foto: Profimedia

sKANDAL U ISTANBULU

A, DA SE NEKO IZVINI HOLANDIJI ZBOG OVE BRUKE? Sudija nije priznao Lalama čist gol protiv Turske! Ali, tamo nema RONALDA DA KMEČI!

Kada bi se nama ovoliko izvinjavali za sve greške koje su nam nanete... Potrajalo bi to. E sada, pošto je u pitanju greška koja je oštetila Portugal, a pre svega Kristijana Ronalda, moramo da slušamo svakodnevna izvinjenja!

Fudbal

Ali... Šta ćemo sa ovom situacijom?

U 1. kolu kvalifikacija Holandiji je poništen čist gol protiv Turske! Lopta je prešla gol-liniju, nažalost, arbitri to nisu videli. Ali tu nije bilo cirkusa poput onog koji je Ronaldo izveo u Beogradu, pa samim tim ni tolike priče, fame, izvinjenja... Uostalom, pogledajte tu situaciju na snimku (na 02.00 minutu).

Arbitri obično ne komentarišu svoje odluke, posebno ne u takmičenjima pod ingerencijom FIFA i UEFA. Prava je retkost da se sudije oglase povodom dešavanja na nekim mečevima. Na prste jedne ruke mogu da se izbroje njihova oglašavanja u prethodnoj deceniji.

I gle čuda, među njima je Dani Makeli. Holanđanin se posle meča izvinio Portugalcima, ušao je u svlačionicu i priznao grešku. To je potpuno pošteno s njegove strane i fin gest. Međutim, nejasno je čemu posle toga potreba za novim izvinjenjem, ovoga puta u vidu saopštenja koje je poslao medijima u Portugalu, konkretno, sportskom listu A Bola.

Da li će glavni sudija meča Turska - Holandija da se dan-noć izvinjava Lalama?! Da li se od toga pravi međunarodni skandal? Ili je ovo iz Istanbulu manja greška, jer nema Ronalda na terenu...

Kurir sport / Miloš Bjelinić