Foto: Promo

ZAVRŠENA PRVA EPIZODA

ČUVENI GOVOR SLOBE MILOŠEVIĆA U SERIJI PORODICA: Drugarice i drugovi, ovako veliki miting nije bio u Beogradu od kad je oslobođen!

Pop kultura

Večeras je emitovana prva epizoda serije "Porodica" koja prarti poslednjih 48 sati zajedničkog života, pre hapšenja, porodice bivšeg predsednika SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića.

foto: Promo

Serija počinje velikim govorom Slobodana Miloševića na Ušću, takozvanim mitingom "Bratsva i jedinstva" iz 1988. godine kao sećanje na njegov uspon, a onda se radnja prebacuje u dane neposredno pred njegovo hapšenje.

- Drugarice i drugovi, ovako veliki miting nije bio u Beogradu od kad je oslobođen... - govorio je tada Slobodan Milošević, kojeg u seriji "Porodica", maestralno glumi Boris Isaković.

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici nalaze se u vili Mir na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a nova vlast želi samo da ga vidi iza rešetaka i isporuči Hagu. Serija "Porodica", koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja, a najteži zadatak imali su Lana Rakanović i Sendi Kumalakante da od glavnog glumca Borisa Isakovića naprave Slobodana Miloševića.

foto: Promo

Kurir.rs/M.M.