Ilustracija, Foto: AP

sprema se ofanziva

LIDER DNR: Ukrajina je spremna za rat! Videćemo da li će izdati naređenje koje će za njih biti pogubno!

Lider samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin nije isključio mogućnost ofanzive Kijeva na Donbas.

Planeta

"Ukrajina ima fizičke i tehničke mogućnosti za tako nešto. Ukrajina je spremna za to (ofanzivu). Da li će biti izdato presudno naređenje koje će postati pogubno za celu Ukrajinu - videćemo“, rekao je Pušilin televiziji „Rusija 24“.

On je naglasio da su u DNR-u spremni za svaki razvoj situacije. Međutim, „vrlo male“ su šanse da se zaustavi vojni konflikt.

"DNR, kao i LNR, rade sve što je moguće da se sukob završi na miran način. Međutim, Kijev je drugačije raspoložen. Laži, manipulacije - to je sve što mi vidimo sa strane Ukrajine“, rekao je on.

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je juče da je retorika rukovodstva Ukrajine prema Donbasu otišla predaleko i da može imati teške posledice.

"Prekinite sa eskalacijom situacije u Donbasu, ako ne želite da završite političku karijeru u Hagu“, upozorio je Volodin ukrajinsko rukovodstvo.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno okrivljuju za pogoršanje situacije.

Kurir.rs/Sputnjik